Stephen Hawking a încetat din viaţă. Fizicianul britanic avea 76 de ani

Stephen Hawking a încetat din viaţă la 76 de ani © Facebook

Stephen Hawking a încetat din viaţă. Cel considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din lume a murit la vârsta de 76 de ani.

Stephen Hawking a murit în linişte, în locuinţa sa din Cambridge, miercuri dimineaţă. Anunţul trist a fost făcut de purtătorul de cuvânt al familiei, potrivit presei internaţionale.

"Suntem profund întristaţi că tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar, a cărui muncă şi moştenire vor dăinui mulţi ani", au transmis copiii lui Hawking, Lucy, Robert şi Tim.

Una dintre cele mai mari afirmaţii făcută de omul de ştiinţă a fost aceea că găurile negre, aşa cum au fost ele numite, nu există. Cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică sunt domeniile în care Stephen Hawking a adus o însemnată contribuţie.

CITEŞTE ŞI: Stephen Hawking, ultimul geniu al lumii, o viaţă plină de chinuri! Ce i-a propus prima soţie să facă

CITEŞTE ŞI: Stephen Hawking a murit, după ce a lăsat un ultim avertisment: în 200 de ani, omenirea va dispărea

CITEŞTE ŞI: Stephen Hawking nu a crezut niciodată în Dumnezeu. Celebrul savant a venit şi cu o explicaţie

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neurodegenerativă, scleroză laterală amiotrofică, la vârsta de 21 de ani, el reuşind să comunice printr-un sistem vocal computerizat cu ajutorul unui muşchi facial care era conectat.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro