Stephen Hawking nu a crezut niciodată în Dumnezeu. Celebrul savant a venit şi cu o explicaţie

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani © Facebook

Stephen Hawking, celebrul om de ştiinţă, care a încetat din viaţă miercuri dimineaţă la vârsta de 76 de ani, nu a crezut de-a lungul vieţii sale în Dumnezeu.

Savantul a spus de mai multe ori că Divinitatea nu există, oferind şi o explicaţie.

"Lumea este rezultatul unui fenomen ce poate fi explicat științific, nu creația unei ființe supreme", spunea Stephen Hawking.

O concluzie similară au avut şi alţi oameni de ştiinţă de la Institutul Ulster de Studii Sociale din Irlanda de Nord și de la Universitatea din Rotterdam. După ce au realizat un studiu amănunţit cu privire la legătura dintre religie şi inteligenţă, oamenii de ştiinţă au precizat că religia reprezintă un instinct evoluat, iar inteligenţa este ridicarea deasupra instinctelor.

Stephen Hawking a murit în linişte, în locuinţa sa din Cambridge, miercuri dimineaţă. Anunţul trist a fost făcut de purtătorul de cuvânt al familiei, potrivit presei internaţionale.

"Suntem profund întristaţi că tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar, a cărui muncă şi moştenire vor dăinui mulţi ani", au transmis copiii lui Hawking, Lucy, Robert şi Tim.

Una dintre cele mai mari afirmaţii făcută de omul de ştiinţă a fost aceea că găurile negre, aşa cum au fost ele numite, nu există. Cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică sunt domeniile în care Stephen Hawking a adus o însemnată contribuţie.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neurodegenerativă, scleroză laterală amiotrofică, la vârsta de 21 de ani, el reuşind să comunice printr-un sistem vocal computerizat cu ajutorul unui muşchi facial care era conectat.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro