A apărut o nouă mutație COVID-19? ”Eek” a fost găsită la 10 din 14 persoane și ar fi imună la vaccin
Publicat pe 04.04.2021 la 12:10 Actualizat pe 04.04.2021 la 12:12
O veste venită tocmai din Tokyo panichează din nou pe toată lumea. A apărut o nouă mutație COVID-19? ”Eek” a fost găsită la 10 din 14 persoane. Mai mult decât atât, 12 din 36 de pacienţi care au suferit mutația nu ar fi călătorit recent în străinătate și nici nu ar fi luat contact cu alte persoane infectate.
- Mutaţia E484K, ”Eek” a fost descoperită la un spital din Tokyo.
- Ce ar presupune noua mutație COVID-19?
Când toată lumea spera ca pandemia de coronavirus să se termine, o veste venită tocmai din Tokyo a băgat din nou panică în toată lumea. Potrivit postul public japonez NHK, ar fi apărut o nouă mutație a noului coronavirus. Mai exact, în jur de 70% dintre pacienţii cu infectați cu COVID-19 testaţi la un spital din Tokyo ar fi fost purtători ai mutației numită ”Eek”.
Mutaţia E484K ar reducerea protecţia vaccinurilor. Primele cazuri s-ar fi găsit în Tokyo
Cu atât mai grav este faptul că mutaţia E484K ar reducerea protecţia vaccinurilor și ar fi fost găsită la 10 din 14 persoane testate pozitiv la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital în luna martie a acestui an. De asemenea, 12 din 36 de pacienţi infectați cu virusul ucigaș din China ar fi suferit mutaţia fără să fi călătorit recent în străinătate sau să fi luat contact cu alte persoane contaminate.
Momentan, în Tokyo au fost raportate 446 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, un număr îngrijorător pentru japonezi. În luna ianuarie a acestui an, recordul a ajuns la 2.000. În Osaka au fost raportate 666 de noi cazuri de infectare cu virusul ucigaș din China.
A apărut o nouă tulpină și în Franța?
Iar asta nu este tot! S-ar părea că nici europenii nu au scăpat, după ce o nouă tulpină ar fi fost depistată în Franța. Mai exact, conform informațiilor transmise de către presa internațională, aceasta ar fi fost descoperită la pacienţi care provin din Île-de-France, din sud-estul şi sud-vestul ţării și poartă numele spitalului Henri-Mondor de la Créteil, în Val-de-Marne.
Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP) a anunţat descoperirea noii tuplini prin intermediul unui comunicat în care precizează că ”circulă în prezent în mod activ în Franţa”.