Acuzații grave pentru China! A ascuns poporul asiatic numărul moților de COVID-19? Dezabonările la rețelele de telefonie i-au dat de gol
Publicat pe 01.04.2020 la 17:22 Actualizat pe 01.04.2020 la 17:22
Potrivit declarațiilor Chinei, 3.000 de persoane au decedat din cauza noului tip de coronavirus. Totuși, numărul dezabonărilor la rețelele de telefonie este mult mai mare, semn că nu a fost spus tot adevărul de către autoritățile chineze.
Potrivit declarațiilor Chinei, 3.000 de persoane au decedat din cauza noului tip de coronavirus. Totuși, numărul dezabonărilor la rețelele de telefonie este mult mai mare, semn că nu a fost spus tot adevărul de către autoritățile chineze.
China a fost implicată în tot mai multe scandaluri în ultima parioadă, motivul fiind, bineînțeles, noul tip de virus COVID-19, despre care se crede că ar fi fost eliberat intenționat din laboratoarele Universătății Wuhan.
Se presupune că guvernul chinez ar fi micșorat numărul morților cauzate de coronavirus, însă nu se cunoaște exact motivul. Un detaliu, însă, îi dă de gol pe cei care declară cazurile public.
Mai exact, milioanele de telefoane mobile din China care nu mai sună îi fac pe cetățeni să se întrebe dacă nu cumva numărul cazurilor de decese este mult mai mare decât cel declarat.
Nu mai puțin de 21 de milioane de dezabonări au fost înregistrate în ultimele 5 luni, în China. Cel mai mare operator de telefonie mobilă din China a afirmat că a pierdut 8 milioane de abonați, în timp ce al doilea cel mai mare operator susține că a pierdut peste 5 milioane de abonați. În ceea ce privește telefonia fixă, 840.000 de numere au fost reziliate, din luna decembrie și până acum.
Aceste cifre provin de la Ministerul Industriei și Tehnologiei, fiind totuși vorba de numere foarte mari, chiar și pentru o populație de 1,4 miliarde de locuitori.
A ascuns China numărul de morți?
În China, dacă un telefon este dezactivat, este clar că deținătorul acestuia a decedat. Totuși, există și unele explicații, cum ar fi închiderea unor companii de telefonie mobilă din cauza pandemiei, plecarea lucrătorilor imigranți din China, și chiar și greșelile angajațiilor care lucrează de acasă sunt puse la socoteală. În ciuda acestor lucuri, numerele rămân extrem de mari.
De asemenea, în China, dacă ieși pe stradă fără telefon, înseamnă că faci ceva ilegal. Un astfel de dispozitiv oferă accesul la securitate socială, bancară și monetară, ajută chiar și la transportul în comun. De la începutul pandemiei, fiecare cetățean chinez a primit un cod QR colorat, pentru diversele stări de sănătate ale persoanei: roșu pentru cei infectați cu COVID-19, galben pentru suspecți și verde pentru cei sănătoși.
Această practică este numită de chinezi "micromanagement local", care înseamnă supravegherea generală a cetățenilor deciși să înfrunte criza.