Al treilea caz de coronavirus confirmat în Spania

Al treilea caz de coronavirus confirmat în Spania © Foto simbol arhivă

Autorităţile medicale din Spania au confirmat un nou caz pozitiv de coronavirus, bilanţul ajungând astfel, în această ţară, la trei. Este vorba despre un medic italian, turist. 

Al treilea caz de coronavirus a fost confirmat în Tenerife, Spania. Persoana infectată cu coronavirus este un turist italian, medic de profesie, care s-a prezentat singur la spital. Bărbatul este originar din Lombardia, una dintre zonele cele mai afectate de coronavirus.

În prezent, italianul se află izolat şi sub control sanitar la un spital din sud. 

Pacientul s-a prezentat la spital şi a cerut să fie supus testelor de virus pentru că avea simptomele specifice.

Ministerul Sănătăţii Guvernului Insulelor Canare a dispus activarea protocolului, după ce italianul a fost confirmat cu coronavirus, luni după-amiază, la spitalul din Santa Cruz de Tenerife. 

Celelalte două cazuri confirmate sunt în La Gomera, Insulele Canare şi Mallora, Insulele Baleare. Persoanele au fost deja externate, conform El Pais.

Primul caz de coronavirus din Spania a fost confirmat în prima zi a lunii februarie, pe insula La Gomera. Pacientul, un cetăţean german, a contactat virusul în Bavaria de la o altă persoană care, la rândul său, era infectată de un angajat din Wuhan. 

Pe 10 februarie, în Spania a fost confirmat şi cel de-al doilea caz: un cetăţean britanic care a fost infectat în Alpi. Bărbatul s-a întors pe 29 ianuarie dintr-o excursie în Alpii francezi, unde a stat constant în compania a şase britanici, diagnosticaţi, de asemenea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro