Alcool de contrabandă pe post de dezinfectant, în Polonia. În jur de 500.000 de litri de votcă, spre spitale și instituții

Alcool de contrabandă pe post de dezinfectant, în Polonia. În jur de 500.000 de litri de votcă, spre spitale și instituții © Foto simbol Pixabay

În contextul răspândirii epidemiei de coronavirus, autoritățile din Polonia au găsit o soluție neașteptată: circa 500.000 de litri de alcool de contrabandă vor fi folosiți pe post de dezinfectant. 

Brusselstimes.com relatează că autoritățile din Polonia au dceis să folosească o cantitate de aproximativ 500.000 de litri de alcool de contrabandă, respectiv votcă, în loc de dezinfectant. În mod obișnuit, alcoolul etilic ar fi fost distrus. 

Multe dintre clădirile, localurile şi mijloacele de transport în comun din Polonia vor fi dezinfectate cu alcoolul confiscat de la contrabandiști de oamenii legii. Mai mult, câteva spitale vor folosi aproximativ 2.500 litri de alcool în acelaşi scop.

De ceva timp, în Polonia se duce o luptă între autorități și contrabandiști și distileriile clandestine din cauza producerii „bimber-ului”, o votcă artizanală.

200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide ajung în România

Între timp, Adrian Ionel, șeful UNIFARM, a anunțat că 200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide ajung în România.

„Aşteptăm să ne vină comanda de două sute de mii de teste PCR şi un milion de teste rapide. Ne vor ajunge pentru cel puţin două, trei luni de zile din acest moment. Singurul loc în care vor ajunge este depozitul UNIFARM de unde vor fi distribuite către toate unităţile care folosesc acest tip de diagnnoză Spitalele de boli infecţioase sunt în primul val, urmând ca în al doilea val, dacă depăşim un anumit număr de pacienţi să fie cuprinse şi alte unităţi medicale convertite în unităţi de tratament al Covid”, a declarat Adrian Ionel, conform Mediafax. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro