Alimentul indispensabil vieții, produs de Rusia în cantități atât de mari încât nu mai are unde să-l depoziteze
Publicat pe 12.04.2022 la 14:10 Actualizat pe 12.04.2022 la 14:10
Industria de zahăr din Rusia s-a dublat în ultimii ani și ar putea să înregistreze un salt de 20% până la un nivel record. Producătorii sunt obligați să depoziteze zahărul în aer liber, iar acest lucru afectează calitatea lui.
- Industria de zahăr din Rusia s-a dublat
- Alimentul nu mai are unde să fie depozitat
Industria de zahăr din Rusia s-a dublat
Industria de zahăr din Rusia s-a transformat în ultimele decenii rapid. S-a trecut de la calitatea de importator de zahăr brut la cea de deținător al unui exces de producție ce trebuie vândut.
Rusia nu este atât de eficientă la procesarea zahărul că alte țări, ceea ce înseamnă că prețurile sunt mult mai mari, iar o altă problemă este lipsa de spații de depozitare, ceea ce a dus la pierderi financiare.
"Suntem obligaţi să facem acest lucru pentru că nu mai avem spaţii de depozitare. Este posibil ca ulterior acest zahăr să trebuiască să fie reprocesat din nou deoarece nu ştim cum un cumpărător ar putea achiziţiona acest zahăr, având în vedere aspectele ce ţin de calitate", a declarat preşedintele uniunii producătorilor de zahăr din Rusia, Andrey Bodin la un seminar organizat de Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO) la Londra, informează agerpres.ro
Andrey Bodin susține că producția de zahăr a Rusiei va scădea
Andrey Bodin susține că producția de zahăr din Rusia va scădea, asta din cauza prețurilor scăzute pe piața internă care va descuraja plantarea de sfeclă de zahăr.
Andrey Bodin estimează că în acest sezon producția de zahăr va ajunge la 7,2 milioane de tone, în timp ce exporturile s-ar fi ridicat la doar un milion de tone, în țările vecine.