Ambasada Ucrainei și-a retras declarația conform căreia avionul prăbușit în Iran a avut o problemă la motor

Ambasada Ucrainei și-a retras declarația conform căreia avionul prăbușit în Iran a avut o problemă la motor © Pixabay

Ambasada Ucrainei și-a retras declarația inițială privind prăbușirea avionului din Iran, cu 176 de pasageri la bord. Potrivit primelor informații oferite de oficialii de la Kiev, de vină ar fi fost o defecțiune la motor, însă cel de-al doilea comunicat al autorităților ucrainene se arată mai rezervat în privința plasării unei cauze a accidentului.

Premierul Ucrainei, Oleksi Honcearuk, a fost rezervat în privința declarațiilor legate de posibilele cauze ale accidentului aviatic de la Teheran. În primă fază, autoritățile au dat vina pe o defecțiune tehnică. Problemele la motor ar fi pus la pământ aeronava Boeing-737, a companiei Ukraine Airlines, o teorie susținută în primă fază de Ucraina, însă retrasă ulterior, potrivit Reuters.

În cea de-a doua declarație oficială, autoritățile arată că nu se cunosc motivele prăbușirii avionului și că toate declarațiile făcute anterior aveau un caracter neoficial.

„Conform datelor preliminare, avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni a motorului din motive tehnice. Momentan, versiunea unui atac terorist este exclusă”, a precizat ambasada, pe siteul Ministerului de Externe al Ucrainei.

Vă reamintim că, în dimineața zilei de miercuri, un avion cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit, la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran, Iran. Nu există niciun supraviețuitor, iar imaginile de după accident arată magnitudinea catastrofei.

Pe fondul tensiunilor dintre SUA și Iran, care a bombardat noaptea trecută două baze militare americane din Irak, mai multe companii aeriene și-au deviat zborurile din spațiul aerian iranian. Premierul Ucrainei a anunțat și suspendarea tuturor zborurilor către Iran, începând cu 9 ianuarie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro