American infectat cu coronavirus, mort într-un spital din Wuhan. Noul bilanţ al epidemiei

American infectat cu coronavirus, mort într-un spital din Wuhan. Noul bilanţ al epidemiei © arhivă

Un american a murit din cauza noului coronavirus, în oraşul chinez aflat în centrul epidemiei. Anunţul a fost făcut sâmbătă, de ambasada Statelor Unite. Acesta este, de fapt, primul deces confirmat al unui străin din cauza virusului ucigaş.

După ce vineri, 7 februarie, numărul deceselor din cauza coronavirusului a sărit de 80, s-a înregistrat şi prima moarte confirmată a unui străin. Vorbim despre un american de 60 de ani. 

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Beijing a confirmat că un cetăţean american, în vârstă de 60 de ani, şi-a pierdut viaţa la Spitalul Jinyingtian din Wuhan. 

"Putem confirma că un cetatean american în vârstă de 60 de ani, declarat purtător al coronavirusului, a murit într-un spital din Wuhan, China, pe 6 februarie", a declarat reprezentantul ambasadei pentru AFP.

Comisia Naţională de Sănătate din China a transmis că 722 de persoane au murit şi alte 34.546 au fost infectate în China. Dintre acestea, majoritatea în epicentrul focarului, Wuhan. 

Potrivit unui anunţ al Ministerului Afacerilor Externe, şi Japonia a raportat prima moarte a unui străin la Wuhan. 

În urmă cu o săptămână, autorităţile chineze au terminat construcţia noului spital din Wuhan, destinat persoanelor infectate cu noul coronavirus. Zilele următoare, un alt spital va fi deschis.

Sâmbătă, 8 februarie, au fost confirmate noi cazuri de infectare a coronavirusului în Japonia, Taiwan şi Malaezia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro