Anticorpul care poate neutraliza noul coronavirus. Descoperirea făcută de oamenii de știință belgieni

Anticorpul care poate neutraliza noul coronavirus. Descoperirea făcută de oamenii de știință belgieni © Hepta

O echipă de oameni de știință a descoperit un anticorp care ar putea împiedica noul coronavirus să infecteze celulele din corpul uman. Rezultatele au apărut după ce au fost realizate mai multe teste pe o versiune a COVID-19 creată în laborator.

Cercetători din Belgia și din America susțin că au descoperit un anticorp care poate fi crucial în neutralizarea noului coronavirus și, prin urmare, în crearea unui vaccin eficient. Tot oamenii de știință precizează că cercetările sunt la un stadiu incipient și că va fi nevoie de mai multe studii pentru a stabili certitudini.

Potrivit VIB-UGent, laboratorul cercetătorului Xavier Saelens, anticorpul a fost dezvoltat în urma unei colaborări dintre cercetători belgieni și americani.

Anticorp coronavirus. Cu ce diferă de vaccinuri

Există niște diferențe între anticorpi și vaccinuri. Potrivit experților, antiocorpii oferă o protecție imediată, spre deosebire de vaccinuri. Însă, efectele lor sunt de durată mai scurtă.

„Avantajul acestei abordări, în raport cu vaccinurile, este că pacienţii nu au nevoie să producă propriii anticorpi”, precizează laboratorul, într-un comunicat.

Anticorpul ar putea fi crucial în special pentru oamenii care luptă din linia întâi cu pandemia, care au nevoie de protecție eficientă și cât mai rapidă.

„Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată”, au mai transmis reprezentanții laboratorului.

Între timp, primul vaccin pentru COVID-19 a fost deja administrat unui pacient: o femeie de 45 de ani, mamă a doi copii. Va dura, însă, luni pentru a putea determina dacă vaccinul va avea efectul scontat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro