Anunțul îngrijorător al OMS. Țara care ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus

Anunțul îngrijorător al OMS. Țara care ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus © Hepta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vine cu vești proaste, după ce a anunțat că pandemia de coronavirus a înregistrat o accelerare foarte puternică în Statele Unite ale Americii. Mai mult, experții de la OMS avertizează că, în acest ritm, SUA ar putea deveni noul epicentru al epidemiei de COVID-19, luând locul Italiei.

Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, a precizat că, în baza accelerației rapide a epidemiei în SUA, am putea vorbi despre un nou epicentru.

„Asistăm la o accelerare foarte puternică a numărului cazurilor în Statelor Unite. Cred, deci, că au potenţialul (n.r. de a fi noul epicentru)”, a explicat Harris, care a adăugat și că bilanțul deceselor la nivel mondial, în prezent ajuns până la 16 ani, ar urma „să crească considerabil”, în măsura în care accelează și numărul de infectări.

Europa are mai mult de jumătate din decese

Mai mult de jumătate din totalul de decese vine din Europa, cu cea mai afectată țară fiind în continuare Italia. Tot OMS a precizat că 85% dintre cazurile noi, înregistrate în ultimele 24 de ore, vin din Europa și din Statele Unite.

Între timp, Italia și Spania au înregistrat și astăzi noi statistici negre. În Italia, au fost înregistrate peste 740 de morți în ultimele 24 de ore. În Spania, s-au înregistrat peste 500 de morți în același interval, iar numeroși experți spun că țara iberică se apropie rapid de Italia și poate să o depășească din punct de vedere al gravității.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro