Arestări masive în Iran, după tragedia aviatică din Ucraina. 176 de nevinovați au murit

Arestări masive în Iran, după tragedia aviatică din Ucraina. 176 de nevinovați au murit © Arhiva

Mai multe persoane au fost arestate în Iran, după tragedia aviatică din Ucraina, în urma căreia au murit 176 de oameni nevinovați. Procurorii din Iran sunt hotărâți să facă dreptate în cazul incidentului șocant petrecut în urmă cu o săptămână. 

Oficialii din Iran sunt hotărâți să îi pedepsească pe toți cei care au avut vreo legătură cu atacul aviatic, în care și-au pierdut viața 176 de oameni. Președintele Hassan Rouhani a declarat, potrivit Reuters, că tragicul eveniment va fi investigat foarte serios. "A fost o eroare de neiertat... o singură persoană nu poate fi responsabilă pentru prăbușirea avionului", a declarat președintele Hassan Rouhani.

Armata iraniană, cu "mâinile" pătate de sânge

Mesajul președintelui iranian a venit după ce în țară au izbucnit mai multe proteste anti-guvern, după ce armata a recunoscut că este responsabilă pentru tragedie aviatică. Atacul s-a produs cu puțin timp după ce Teheranul a bombardat mai multe baze militare americane din Irak.

Armata iraniană era în alertă după atacul cu rachete asupra bazelor americane din Irak. Astfel, avionul a fost confundat cu o ţintă ostilă, care se îndrepta către un centru militar al Gărzii Revoluţionare, notează BBC.

"Armata era la cel mai înalt nivel de reacție. (…) Într-o astfel de situație din cauza erorii umane și într-un mod neintenționat, avionul a fost lovit", a anunţat Iranul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro