Cine este generalul care şi-a asumat vina pentru doborârea avionului ucrainean

Cine este generalul care şi-a asumat vina pentru doborârea avionului ucrainean © captură video

După ce Ucraina şi Canada au cerut identificarea şi pedepsirea vinovaţilor în cazul prăbuşirii avionului, soldat cu 176 de morţi, un general iranian şi-a asumat vina. 

Generalul care a făcut un pas în faţă şi şi-a asumat vina, după trei zile, este Amir Ali Hajizadeh, şeful Forţei Aerospaţiale din cadrul Gardienilor Revoluţiei.

Iranul a recunoscut în acest weekend că a doborât avionul ucrainean, după un atac cu rachete împotriva bazelor militare ale americanilor în Irak. Tragedia soldată cu 176 de morţi a fost urmată de anunţuri peste anunţuri, din mai multe colţuri ale lumii. 

Toate aveau ceva în comun: găsirea şi pedepsirea vinovaţilor. De asemenea, preşedintele Ucrainei a solicitat despăgubiri. 

Amir Ali Hajizadeh, şeful Forţei Aerospaţiale din cadrul Gardienilor Revoluţiei, corpul armat al regimului de la Teheran condus de Ali Khamenei şi-a asumat vina într-o înregistrare video postată pe site-ul televiziunii de stat. 

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru această catastrofă şi voi accepta orice decizie va fi luată. Aş fi preferat să fi murit şi să nu fiu martor la un astfel de accident", a declarat Amir Ali Hajizadeh, potrivit presei internaţionale.

Cum a explicat doborârea avionului

General a precizat că avionul a fost confundat cu o rachetă de croazieră. Operatorul rachetei cu rază scurtă care a doborât aeronava, conform celor spuse de Hajizadeh, a deschis focul fără să obţină confirmarea unui ordin de tragere, din cauza unui bruiaj de telecomunicaţii. A avut la dispoziţie 10 secunde pentru a lua această decizie. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro