Donald Trump, avertisment pentru Iran, după ce s-a aflat cauza prăbuşirii avionului: "Lumea se uită"

Donald Trump, avertisment pentru Iran, după ce s-a aflat cauza prăbuşirii avionului: "Lumea se uită" © spynews.ro

După ce oficialii iranieni au recunoscut că avionul cu 176 de persoane la bord a fost doborât din greşeală de un soldat care a confundat aeronava cu o rachetă, Donald Trump a făcut un avertisment. 

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a avertizat regimul iranian că nu va mai putea comite „un alt masacru asupra manifestanților pașnici”. Trump a făcut această afirmaţie în contextul mişcării de contestare ce a avut loc la finele anului trecut în Iran. 

„Guvernul din Iran trebuie să permită grupurilor pentru apărarea drepturilor omului să monitorizeze și să transmită informații de la fața locului cu privire la protestele în desfășurare ale poporului iranian. Nu mai poate exista un alt masacru asupra manifestanților pașnici, și nici o întrerupere a internetului. Lumea se uită”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Donald Trump a precizat că urmăreşte îndeaproape tot ce se întâmplă la Teheran. 

Grupuri uriaşe de tineri iranieni s-au adunat în faţa unei universităţi din Teheran pentru comemorarea celor 176 de persoane care şi-au pierdut viaţa după ce armata iraniană a tras o rachetă, iar avionul în care se aflau a fost lovit şi s-a prăbuşit. În timpul protestelor, aceştia au scandat şi „Moarte dictatorului”, potrivit CNN.

Ambasadorul Marii Britanii la Teheran a fost reţinut de autorităţi, sub acuzaţia că ar fi fost instigator. 

Anul trecut, în timpul protestelor, 300 de oameni au fost ucişi de forţele de ordine, transmite Amnesty International.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro