Atac cu rachetă al Ambasadei SUA la Bagdad, în noaptea de luni spre marți

Atac cu rachetă al Ambasadei SUA la Bagdad, în noaptea de luni spre marți © Twitter

Un atac al Ambasadei SUA la Bagdad a avut loc în noaptea de luni spre marți. O rachetă s-a abătut în zona ultrasecurizată Zona Verde, fiind cel de-al 28-lea atac de acest gen împotriva intereselor americane în șapte luni. 

AFP anunță, citând surse din cadrul serviciilor de securitate, ultimul atac al Ambasadei SUA în Irak din ultrasecurizata Zonă Verde. Totul a avut loc în noaptea de luni spre marți, fiind al 28-lea atac de acest gen în șapte luni. 

În Irak s-a instalat recent un nou guvern considerat capabil să reîncălzească relaţiile cu Washingtonul, care sunt la cel mai scăzut nivel în ultimele luni.

„Racheta a provocat numai pagube materiale, fără să se înregistreze victime”, a precizat un responsabil al serviciilor de securitate irakiene, conform Agerpres.

Până în prezent atacul nu a fost revendicat, dar SUA acuză că în spatele tirurilor s-ar afla facțiunile irakiene pro-Iran.

Noul guvern al Iranului este condus de fostul şef al serviciilor de spionaj Mustafa al-Kazemi. Acesta este văzut ca un cabinet de compromis americano-iranian, după luni de tensiuni care erau să degenereze un război deschis, în urma asasinării generalului Qasem Soleimani pe aeroportul din Bagdad. 

Washingtonul are sute de diplomaţi pe teritoriul irakian şi 5.200 de soldaţi, vizaţi de un ordin de expulzare al parlamentului, dar care nu a fost pus în aplicare de guvernul de la Bagdad.

În luna iunie urmează ca Washingtonul să trimită o delegaţie în capitala irakiană pentru a renegocia prezenţa sa şi parteneriatele cu Irakul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro