Avalanşă produsă în estul Turciei! 5 persoane au fost găsite fără viaţă

Avalanşă produsă în estul Turciei! 5 persoane au fost găsite fără viaţă © Pixabay

Eveniment tragic produs în estul Turciei, după ce 5 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza unei avalanşe care a avut loc în provincia Van! 

Avalanşa a avut loc în districtul Bahcesaray, din provincia Van, o regiune care se află la est de Turcia, unde fenomenele meteorologice sunt dure în timpul iernii, potrivit presei internaţionale.

Microbuzul în care se aflau 15 oameni a fost surprins din plin de avalanşă. În urma incidentului, 5 persoane şi-au pierdut viaţa, iar restul au fost salvate de către echipajele medicale sosite la faţa locului. Printre pasageri se aflau şi copii. 

Guvernatorul provinciei Van a oferit primul comunicat cu privire la incidentul care a avut loc în estul Turciei. "Şapte persoane au fost salvate în timpul operaţiunilor de căutare. Din păcate, alte cinci au fost descoperite decedate sub zăpadă", susţine Mehmet Emin Bilmez.

Imaginile care au fost difuzate de mass-media au arătat zecile de salvatori, dar şi localnici, care au intervenit pentru a-i căuta şi salva pe supravieţuitori.

Turcia, în stare de alertă

După cutremurul care a avut loc în sud-estul ţării, autorităţile turce se tem de tot ceea ce este mai rău. Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că guvernul se pregăteşte pentru posibilitatea unui cutremur puternic în Instabul, cu o magnitudine de 8 grade pe scara Richter. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro