Bătaie între piloți, în timpul zborului. Avionul Airbus A320 se afla deasupra Europei
Publicat pe 29.08.2022 la 18:26 Actualizat pe 29.08.2022 la 18:27
Doi piloți s-au luat la bătaie în timpul zborului deasupra Europei. Compania Air France, de care aparțineau, a confirmat incidentul. Însoțitorii de zbor au intervenit pentru a pune capăt scandalului. Iată detaliile incidentului!
- Doi piloți s-au luat la bătaie în timpul zborului
- A fost necesară intervenția însoțitorilor de zbor
În mod cert, când urci la bordul unui avion ca pasager, nu vrei să afli că piloții se iau la bătaie în timpul zborului, dar acesta a fost cazul unui zbor de la Geneva la Paris, al companiei Air France. Bătaia a avut loc într-un avion Airbus A320, în luna iunie a acestui an.
Piloții s-au luat la bătaie în timpul zborului deasupra Europei
Publicația ”La Tribune” a publicat inițial informația, care a fost apoi preluată de presa internațională. Mai târziu, incidentul violent a fost confirmat de Air France, care susține că bătaia între piloți nu a afectat siguranța zborului.
Sursa inițială a informat că pilotul și copilotul au avut o discuție aprinsă la scurt timp după decolare. Spiritele s-au încins, iar cei doi au început să se îmbrâncească și să se lovească. A fost necesară intervenția însoțitorilor de zbor ca să-i despartă, iar unul dintre însoțitori a rămas în postul de pilotaj pentru a-i supraveghea pe cei doi piloți puși pe scandal.
Probleme mari la nivelul comppaniei Air France
Bătaia dintre piloții ar fi dovada unor probleme mai mari la nivelul companiei aeriene. Biroul de anchetă și analiză pentru siguranța aviației civile (BEA), organismul guvernamental francez care supraveghează industria aviatică, a confirmat existența lor. Într-un comunicat, instituția a transmis că "a emis o recomandare de siguranță privind respectarea procedurilor de către operator(ul Air France)".
Această recomandare a fost emisă după ce un avion A330 al Air France care zbura de la Brazzaville la Paris a început să aibă scurgeri de combustibil și a fost deviat pentru a ateriza în Ciad, în data de 31 decembrie 2021.
În acel caz, raportul BEA a arătat că piloții nu au respectat procedurile privind scurgerile de combustibil, care prevăd oprirea motorului afectat, pentru a reduce riscul de incendiu. Instituția franceză de supraveghere subliniază că nu e un caz izolat.
Citește și: Ce să faci dacă ți-ai pierdut bagajul în călătorie. Cui trebuie să te adresezi, chiar la aeroport