Nu este de glumă cu autorităţile din Italia! Un român a primit o amendă incredibilă pentru că şi-a modificat bicicleta

Nu este de glumă cu autorităţile din Italia! Un român a primit amendă o amendă incredibilă pentru că şi-a modificat bicicleta © foto simbol Pixabay

Un român din Tortona a primit o amendă usturătoare după ce şi-a tunat bicicleta. Carabinierii i-au confiscat-o după ce tânărul i-a adus modificări importante.

Românul de 31 de ani a găsit o modalitate inedită de a ataşa bicicletei un motor electric, transofrmând-o într-un adevărat moped electric.

Astfel, tânărul a inventat un obiect de transport eco, dar neomologat, iar carabinerii i-au confiscat bicicleta şi i-au dat o amendă de cinci mii de euro.

Bicicleta românului atingea 60 de km/h

Bărbatul a fost oprit în trafic de carabinieri, după ce ar fi trecut cu viteză pe lângă aceştia. Au observat modificările aduse bicicletei şi au cerut mai multe detalii.

Nesiguri despre legalitatea în circulaţie a bicicletei modificate, poliţiştii au mers la sediu împreună cu românul şi au făcut o programare la bancul de teste pentru motociclete.

Verificările ulterioare au permis să se stabilească faptul că viteza maximă la care acest motor ar putea ajunge a fost de 60 de kilometri pe oră, depășind limita stabilită de codul rutier chiar şi pentru motorete.

Amendă de 5.000 de euro, invenţie confiscată

Având în vedere că motocicleta/bicicleta nu avea o plăcuțe de înmatriculare, nu a fost asigurată iar șoferul nu avea permis de motocicletă, a fost impusă confiscarea şi aplicarea unei amenzi de peste cinci mii de euro.

„Acest fenomen este din ce în ce mai răspândit, cu un pericol foarte mare pentru circulație. Aceste biciclete modificate nu garantează stabilitatea și siguranța de frânare necesară pentru viteza motorului. Singurele concesii prevăzute de lege vizează existenţa pedalei, asistate de motoare electrice care nu pot dezvolta o viteză mai mare de 25 kilometri pe oră.” au previzat poliţiştii italieni, potrivit lastampa.it.

Ajustarea vitezei bicicletelor prin metode electronice sau mecanice este ilegală.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro