Bilanț negru în SUA. Aproape 1.800 de morți provocate de coronavirus, în 24 de ore

Bilanț negru în SUA. Aproape 1.800 de morți provocate de coronavirus, în 24 de ore © Hepta

Statele Unite continuă să înregistreze cel mai grav bilanț al deceselor provocate de noul coronavirus. Pentru a treia zi consecutivă, America a raportat în jur de 1.800 de morți, cea mai sumbră situație din lume.

În ultimele 24 de ore, SUA a înregistrat în jur de 1.800 de noi decese provocate de COVID-19, relatează AFP. Asta duce totalul de morți la 85.813 și numărul total de cazuri confirmate la 1.417.350, cele mai ridicate cifre din lume.

Situația din SUA continuă să fie foarte gravă, însă acest lucru nu l-a oprit pe Donald Trump să redeschidă anumite părți din economia țării. De exemplu, plajele din California s-au redeschis în această săptămână, cu măsurile și recomandările de distanțare socială aferente.

Trump recunoaște: COVID-19 nu este ca gripa

Chiar dacă în trecut afirma acest lucru, considerând că noul coronavirus este o simplă gripă, Donald Trump a revenit asupra propriilor afirmații. În cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă, liderul american a dezvăluit că cinci apropiați au murit pe patul de spital din cauza virusului SARS-CoV-2019, dintre care doi foarte buni prieteni.

Președintele american a luat măsuri controversate de-a lungul timpului, fiind cel mai aspru criticat pentru faptul că nu a văzut amenințarea noului coronavirus la timp, întârziind astfel impunerea de măsuri salvatoare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro