Donald Trump amenință cu ruperea relațiilor cu China! Președintele Americii exclude viitoarele dialoguri

Donald Trump amenință cu ruperea relațiilor cu China! Președintele Americii exclude viitoarele dialoguri © arhiva

Donald Trump este foc și pară pe statul chinez, amenințând cu ruperea relațiilor, cauza fiind modul de gestionare al crizei provocate de coronavirus. Președintele Americii respinge orice eventual dialog cu gigantul chinez, potrivit declarațiilor sale de astăzi.

Donald Trump atacă dur statul chinez, încă de la începutul pandemiei, acuzând  Beijingul că se face direct răspunzător de moartea a aproape 300.000 de oameni în întreaga lume. 

Președintele Statelor Unite s-a declarat „foarte dezamăgit” de atitudinea afișată de Beijung, ba chiar a respins ideea unei viitoare discuții cu omologul său chinez, Xi Jinping.

“Am o foarte bună relație (cu el) dar pentru moment nu vreau să discut”, a afirmat Donald Trump în cadrul unui interviu pentru Fox Business.

Ce măsuri ar putea aplica Trump în relația cu China

Întrebat și despre noile măsuri aplicate în America în legătură cu statul chinez, Trump a declarat că ar urma să stabilească noi taxe vamale, arătându-se mult mai serios, poate chiar amenințător.

“Sunt multe lucruri pe care le putem face. Putem rupe orice relație. Dacă am face-o, ce s-ar întâmpla? Am economisi 500 de miliarde de dolari dacă am rupe orice relație”, a continuat președintele republican.

“Ceea ce s-a întâmplat lumii și țării noastre este foarte trist, toți acești morți”, a adăugat Donald Trump, potrivit AFP, citat de stirileprotv.ro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro