Bill Gates a prezis pandemia de coronavirus în 2015. Înregistrarea care îți va da fiori / VIDEO

Bill Gates a prezis pandemia de coronavirus în 2015. Înregistrarea care îți va da fiori / VIDEO © Hepta

Cu câțiva ani înainte ca pandemia de coronavirus să izbucnească și să facă ravagii la nivel mondial, Bill Gates vorbea despre cum un astfel de virus va fi cel mai mare pericol cu care se poate confrunta lumea. Mai mult, fondatorul Microsoft a tras un semnal de alarmă în care avertiza că omenirea nu era deloc pregătită pentru o criză a sănătății de o astfel de magnitudine. 

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a vorbit încă de acum câțiva ani despre posibilitatea unei pandemii, pentru care omenirea nu era deloc pregătită. Celebrul afacerist a făcut afirmațiile în cadrul unei conferințe TED Talk, în anul 2015.

Bill Gates a spus că omenirea nu este pregătită

Cu titlul „Următoarea epidemie? Nu suntem pregătiți”, conferința face acum înconjurul internetului, în contextul în care întreaga planetă se luptă cu un dușman invizibil și necunoscut: pandemia de COVID-19.

„Dacă există ceva care va omorî peste 10 milioane de persoane în următoarele decenii, e mai probabil să fie un virus extrem de contagios decât un război”, spunea Gates. „Nu rachete, microbi.”

Doi ani mai târziu, la un eveniment din Davos, spunea același lucru.

„Este surprinzător cât de puțină pregătire există pentru un așa ceva”, mai spunea afaceristul.

În conferința din 2015, Gates spunea că omenirea are nevoie să aibă medici pregătiți pentru prima linie exact ca în cazul armatei și că sistemele medicale din țările slab dezvoltate ar trebui puse la punct. Tot afaceristul a vorbit și despre actuala epidemie cu coronavirus.

La o conferință din Seattle, care a avut loc în februarie 2020, Bill Gates a spus că impactul noului coronavirus poate fi „foarte, foarte dramatic”, mai ales dacă ajunge să se răspândească în zone precum Africa sub-Saharană și Asia de Sud.

COVID-19 a îmbolnăvit aproape 200.000 de oameni și a ucis peste 8.000.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro