Boris Johnson declară „război” obezității: „Acești oameni sunt de două ori mai expuși infectării cu coronavirus”

Boris Johnson declară „război” obezității: „Acești oameni sunt de două ori mai expuși infectării cu coronavirus” © pixabay

Premierul Marii Britanii a declarat război obezității, boală care produce numeroase probleme, mai ales în contextul epidemiei de coronavirus. Boris Johnson este cu atât mai hotărăt, cu cât și el s-a confruntat cu aceeași problemă în trecut.

Astfel, Borin Johnson dorește să pună în aplicare un plan pentru a scădea numărul celor care suferă de această boală, ele fiind unele dintre cele mai predispuse persoane în fața infectării cu noul coronavirus.

Un studiu important al Universității din Oxford, publicat săptămâna trecută, a arătat că persoanele ce suferă de obezitate prezintă un risc de două ori mai ridicat de a se infecta cu noul virus. Mai mult, cele ce suferă de obezitate morbidă sunt de trei ori mai predispuse la îmbolnăvire și chiar la complicații, care pot duce la deces.

Potrivit statisticilor, din 22.332 de persoane care au murit din cauza infecției cu virusul Covid-19, 5.873 sufereau de diabet.

Marea Britanie a anunțat în urmă cu puțin timp faptul că au fost alocate două miliarde de lire sterline pentru un program de încurajare a sportului, în special ciclismul și mersul pe jos. 

Premierul Boris Johnson vrea să crească această sumă și să grăbească implementarea proiectului menit să scadă rata de deces și de îmbolnăvire a britanicilor.

Boris Johnson, vindecat de coronavirus

În urmă cu două luni, premierul britanic a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus. După ce starea sa s-a înrăutățit și a stat o perioadă la Terapie Intensivă. Medicii chiar pregătiseră anunțul morții lui Boris Johnson, în cazul în care acesta nu ar fi supraviețuit în fața bolii.

Din fericire, premierul Marii Britanii și-a revenit și a răspuns pozitiv tratamentului doctorilor. Astfel, el s-a vindecat, iar acum vrea să ajute și alți britanici să scape de infecție.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro