Brenton Tarrant, autorul masacrului din Noua Zeelandă, se aştepta să primească premiul Nobel pentru fapta sa!

Brenton Tarrant, autorul masacrului din Noua Zeelandă, se aştepta să primească premiul Nobel pentru fapta sa! © spynews.ro

Brenton Tarrant, cel care a filmat cum împuşca zeci de oameni în două moschei din Noua Zeelandă, este un australian de 28 de ani, fost antrenor personal de firness. Se pare că avea planuri mari: se aştepta să primească premiul Nobel pentru masacru. 

Breton Tarrant a postat pe internet un manifest de 74 de pagini, intitulat "The Great Replacement" (n.r. "Marea Înlocuire"), înainte de a intra în moschee. Acolo, ucigaşul a explicat că vrea să intimideze imigranţii, pentru a părăsi ţările vestice.

Dacă avea să fie prins, australianul aştepta să fie marele câştigător al premiului Nobel, potrivit thewest.com.au.

Atac armat la două moschei din Noua Zeelandă

49 de persoane au murit, iar alte 20, printre care şi copii, au fost grav rănite, în atacul armat de la cele două moschei din Noua Zeelandă. Ucigaşul, în vârstă de 28 de ani, a transmis totul live pe internet.

Brenton Tarrant a intrat în moscheea Al Noor în jurul orei 13:30, ora locală şi a tras peste 100 de gloanţe, luând viaţa a zeci de persoane.Atacatorul avea asupra lui 6 arme, dintre care o puşcă semi-automată. Arsenalul acestuia era însemnat cu numele criminalilor în serie, dar şi cu locaţiile tragediilor, potrivit Daily Mail.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro