Bulgaria, la un pas să declare starea de urgenţă, după ce numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 23

Bulgaria a declarat stare de urgență, în contextul epidemiei de coronavirus © Foto simbol Pixabay

Vineri, 13 martie, Bulgaria se pregătește să declare starea de urgență. Numărul cazurilor confirmate în această țară a ajuns joi la 23, de la 7 în urmă cu o zi. Miercuri, Bulgaria a înregistrat și primul deces. 

După o ședința de guvern ce a avut loc joi, 12 martie,  premierul Boiko Borisov a anunțat că guvernul cere parlamentului să instituie starea de urgență în Bulgaria. În această zi, Bulgaria înregistra 23 de cazuri confirmate de coronavirus și un deces. 

„Guvernul va cere parlamentului să declare starea de urgenţă, care va permite închiderea şcolilor, grădiniţelor şi universităţilor”, a spus premierul Borisov, citat de Agerpres.

Propunerea este înaintată vineri, 13 martie. În curând, autoritățile din Bulgaria vor alcătui o listă a țărilor în care există epidemie și, totodată, în care cetățenii vor avea interdicție de a se deplasa. 

De asemenea, va exista și o listă de țări ai căror cetățeni nu vor fi primiți în Bulgaria. 

Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgență, în România

Joi, 12 martie, Renate Weber, i-a cerut lui Klaus Iohannis să declare stare de urgență. În scrisoarea adresată șefului statului, Klaus Iohannis, se mai arată că „România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro