Pandemia de coronavirus. Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgență

Pandemia de coronavirus. Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgență © Facebook

Joi, 12 martie, Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a cerut lui Klaus Iohannis să declare stare de urgență, pe fondul crizei coronavirusului.

Într-o scrisoare către șeful statului, Avocatul Poporului, Renate Weber a cerut, joi, 12 martie, să se declare starea de urgenţă, în urma epidemiei de coronavirus

„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României”, se arată în scrisoarea Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului, Renate Webber, a precizat că instituţia nu pune „în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale”

De asemenea, în scrisoarea adresată șefului statului, Klaus Iohannis, se mai arată că „România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”.

Până în acest moment, 114 țări sunt afectate de virusul COVID-19 și peste 100.000 de persoane au fost depistate pozitiv. În România, au fost confirmate 48 de cazuri, opt dintre acestea fiind contacte ale fostului ofițer MAI care a mințit că nu a fost în Israel. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro