Când vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo. Japonia a amânat oficial competiția

Când vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo. Japonia a amânat oficial competiția © Hepta

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost, în mod oficial, amânate. După ce, luni, un membru vechi al Comitetului Internațional Olimpic anunța neoficial decizia luată printre organizatori, vestea a fost acum confirmată, cu data pentru când a fost amânată competiția.

Premierul japonez Shinzo Abe și președintele Comitetului Internațional Olimpic au convenit, printr-o ședință telefonică, amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Deși inițial s-a dorit reorganizarea lor în toamna anului 2020, contextul actual al pandemiei de coronavirus a făcut să se decidă amânarea până în vara anului 2021.

Și Jocurile Olimpice au fost amânate de coronavirus

Președintele CIO a declarat că este „sută la sută” de acord cu decizia de amânare a competiției, care a venit la sugestia premierului japonez. Totul se întâmplă în contextul în care pandemia de COVID-19 accelerează, numărul total de infectări ajungând la aproape 400 de mii, în toată lumea.

„În baza informațiilor deținute de Comitet, amânarea a fost decisă”, spunea luni Dick Pound, membru al CIO, pentru USA Today. „Parametrii cu ajutorul cărora mergem înainte nu au fost hotărâți, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta știu cu siguranță.”

Ulterior s-a confirmat, iată, că Jocurile vor avea loc în vara anului 2021. Astfel, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo calcă pe urmele altor competiții de mare anvergură, precum EURO 2020 și Eurovision, ambele urmând să aibă loc în anul 2021, pentru a se conforma măsurilor de limitare a epidemiei de coronavirus.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro