Jocurile Olimpice 2020 au fost amânate

Jocurile Olimpice 2020 au fost amânate © Variety

Jocurile Olimpice din 2020, care trebuiau să aibă loc în Tokyo, Japonia, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Vestea a fost confirmată de Dick Pound, membru al Comitetului Internațional Olimpic, pentru USA Today.

Pound a precizat că a fost decis ca Jocurile să fie amânate, însă nu se s-a decis când o să înceapă, de fapt. 

„În baza informațiilor deținute de Comitet, amânarea a fost decisă”, a declarat Pound, pentru sursa citată. „Parametrii cu ajutorul cărora mergem înainte nu au fost hotărâți, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta știu cu siguranță”.

Pound presupune că Jocurile vor avea loc în 2021. Nu a fost făcut niciun anunț oficial, însă Pound se așteaptă ca acesta să apară cât mai curând.

Premierul Shinzo Abe: „Amânarea este inevitabilă”

Discuția vine după ce prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, declara că o amânar a Jocurilor Olimpice este „inevitabilă” în contextul pandemiei de coronavirus. Luni, Abe spunea în fața parlamentului că Japonia încă este foarte dedicată organizării unor Jocuri „complete”, însă a explicat că o amânare ar fi inevitabilă pentru a proteja sănătatea sportivilor.

Mai multe țări, printre care și Canada, au anunțat deja că nu vor trimite echipe olimpice, tocmai de teama pandemiei.

Săptămâna trecută, ale două competiții majore au fost amânate. Este vorba despre EURO 2020, care a fost mutat în vara anului 20201, dar și Eurovision.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro