Care sunt criteriile pentru a fi testat pentru coronavirus, în România. Anunțul INSP

Care sunt criteriile pentru a fi testat pentru coronavirus, în România. Anunțul INSP © Arhivă

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a oferit informații legate de criteriile pentru care oamenii vor putea fi testați pentru COVID-19. Au prioritate persoanele care au călătorit internațional și care arată simptome tipice noului coronavirus, spre deosebire de protocolul de până acum, care testa și persoanele asimptomatice.

Potrivit news.ro, care citează sursele oficiale, la vârful piramidei cu prioritate se află persoanele care au un istoric de călătorii internaționale și care prezintă simptomele tipice infecției cu noul coronavirus. Apoi, urmează o filtrare a cazurilor:

- Contacți apropiați ai cazurilor confirmate, care prezintă simptome.

- Personal medico-sanitar, inclusiv cel asimptompatic, care a avut contact apropiat cu un caz confirmat de coronavirus.

- Cazurile de pacienți care prezintă o formă de SARI (infecții acute respiratorii severe) care au fost depistați negativ la alte etiologii (respectiv la gripă) din toate categoriile de vârstă și din toate spitalele.

Semnal de alarmă tras de INSP

În contextul în care un număr alarmant de medici și de asistente au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, reprezentanții INSP fac un anunț legat de contactul direct al cadrelor medicale cu pacienții bolnavi de COVID-19.

„În acest moment România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import şi cazuri de transmitere locală restrânsă (generația 2, 3 și 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținută. În aceste condiții, strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, şi pe obţinerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată”, au precizat reprezentanții INSP.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro