Care este starea de sănătate a bărbatului care a primit o inimă de porc. Primul pacient supus unui astfel de transplant a murit
Publicat pe 22.10.2023 la 11:14 Actualizat pe 22.10.2023 la 11:14
După ce primul pacient supus unui transplant de inimă de porc a fost, din nefericire, răpus de boală, lumea medicală privește acum cu speranță spre al doilea beneficiar al acestei proceduri inovatoare. Care este starea de sănătate a bărbatului care a primit o inimă de porc.
- Starea de sănătate a bărbatului care a primit o inimă de porc
- Cele mai noi detalii
După o lună de la istorica procedură de transplant de inimă de porc modificată genetic, medicii raportează că pacientul cu o boală cardiacă în stadiu terminal se bucură de o recuperare fără precedent. Inima nouă funcționează autonom și nu prezintă semne de respingere, conform news.ro.
Starea de sănătate a bărbatului care a primit o inimă de porc
În septembrie, americanul Lawrence Faucette, în vârstă de 58 de ani, a fost supus celei de-a doua intervenții de acest tip din lume.
Operația a avut loc la Centrul Medical al Universității din Maryland (UMMC), sub îndrumarea aceleiași echipe care a realizat primul transplant experimental în ianuarie anul precedent - o performanță medicală fără precedent.
Condițiile preexistente și boala cardiacă au făcut ca Faucette să nu fie eligibil pentru un transplant de inimă umană convențional. Cu toate acestea, echipa medicală de la UMMC consideră acum că funcția sa cardiacă este excelentă, potrivit dr. Bartley Griffith, director al Programului de transplant cardiac și pulmonar de la facultatea de medicină a Universității din Maryland, care a condus operația.
A doua intervenție de acest fel
A doua intervenție de acest tip din istoria medicală a fost posibilă datorită eforturilor echipei conduse de dr. Muhammad Mohiuddin, directorul Programului de xenotransplant cardiac al UMMC. Dr. Mohiuddin a confirmat că acum pacientul nu mai are nevoie de medicamente de susținere a inimii, iar aceasta funcționează perfect de una singură.
Echipa medicală monitorizează îndeaproape pacientul, asigurându-se că acesta își îndeplinește activitățile zilnice cu succes. O astfel de reușită marchează un avans semnificativ în domeniul transplantului de organe.