Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Care e, de fapt, povestea bijuteriei
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.09.2022 la 17:27
Actualizat pe 20.09.2022 la 17:28
Carmen Harra a vorbit despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Ce spune celebra prezicătoare și care este, de fapt, povestea bijuteriei. Există voci care spun că, după moartea suveranei Marii Britanii, India cere acest briliant care se numește Koh-i-noor.
- Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a
- Care e, de fapt, povestea bijuteriei
Regina Elisabeta a-II-a a fost o mare iubitoare de bijuterii. Majestatea Sa a avut, potrivit informațiilor, una dintre cele mai mari și valoroase colecții de coroane din lume. E adevărat, unele făceau parte din Bijuteriile Coroanei, însă altele îi aparțiuneau personal. „Coroana imperială de stat”, este una dintre cele mai cunoscute coroane, și este cea care a stat aşezată deasupra sicriului reginei la Westminster Hall.
Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a
Carmen Harra a vorbit despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Ce spune celebra prezicătoare și care este, de fapt, povestea bijuteriei.
Carmen Harra făcea referire, în declarația de la sus la diamantul Koh-i-noor, care este una dintre cele mai faimoase pietre prețioase din lume. Acest diamant este renumit în India pentru felul în care a fost cumpărat de britanici, în timpul anexării Punjabului. Această piatră prețioasă a fost prezentată Reginei Victoria, iar cel care a luat decizia de a o păstra a fost Prințul Albert. Acesta a cerut ca piatra să fie șlefuită și mai apoi să fie montată în coroanele Reginelor Alexandra și Maria. Ulterior, în anul 1937, diamantul a fost așezat în coroana Reginei-Mamă.
Care e, de fapt, povestea bijuteriei
Există voci care spun că, după moartea suveranei Marii Britanii, India cere înapoi acest briliant care se numește Koh-i-noor. Nu este prima dată când se cere acest lucru.
Atunci când India și-a obținut independența, în anul 1947, guvernul a cerut diamantul înapoi. O altă cerere a fost făcură în anul încoronării reginei Elisabeta a II-a, însă toate au fost ignorate, pe motiv că nu există motive legale pentru ca acesta să fie retutuit.
Citește și: Înmormântarea reginei Elisabeta a-II-a. Ce a scris regele Charles al-III-lea pe biletul de pe sicriu