Cât a costat construcția noului World Trade Center, construit în locul turnurilor gemene

Cât a costat construcția noului World Trade Center, construit în locul turnurilor gemene © Hepta

La 13 ani după atacurile din 11 septembrie 2011, One World Trade Center a fost inaugurat la New York. Clădirea de 24 de etaje a fost ridicată pe locul Turnurilor Gemene.

Acum 18 ani, pe 11 septembrie 2011, 2.993 de oameni şi-au pierdut viaţa, inclusiv cei 19 terorişti, după ce au fost deturnate patru avioane comericale de pasageri care mergeau către San Francisco şi Los Angeles. Două dintre ele au fost înfipte de terorişti în Turnurile Gemene ale World Trade Center-ului.

Atunci, toate persoanele care se aflau la bordul aeronavelor şi majoritatea celor care se aflau în clădiri au murit. Turnurile gemene s-au prăbuşit, distrugând imediat şi alte clădiri din jur. 

În 2014, la 13 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, a fost inaugurat One World Trade Center. Aproximativ 2.300 de angajaţi ai unui trust media şi-au ocupat noile birouri ale clădirii de 24 de etaje. One World Trade Center din Manhattan, New York, a fost ridicat în memoria fostului complex de clădiri distrus în atentatele teroriste. 

Complexul are şapte clădiri, iar cea mai înaltă, One World Trade Center, Freedom Tower ori One World Observatory are o înălţime de 541,3 metri. Designul turnului este indestructibil, putând rezista eventualelor atacuri. 

Lucrările pentru One World Trade Center au început în luna aprilie a anului 2006 şi au finalizate pe 10 mai 2013. Inaugurarea a avut loc la 3 noiembrie 2014. Conform unui studiu realizat în aprilie 2012, costurile lucrărilor au fost estimate la 3,9 miliarde dolari. 

În fiecare an, în special pe 11 septembrie, un număr uriaş de oameni vin la One World Trade Center, ca la pelerinaj. Pe două fântâni se găsesc gravate numele victimelor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro