VIDEO / Au trecut 13 ani de la cea mai neagră zi din istoria Americii! Imagini unicat de la 11 septembrie

America a trăit cea mai neagră zi pe data de 11 septembrie 2011. Atentatele teroriste au doborât Turnurile Gemene din New York şi peste 3000 de oameni şi-au pierdut viaţa.

La 11 septembrie 2001, omenirea asista, înmărmurită, la prăbuşirea Turnurilor Gemene din New York, doborâte de avioane de pasageri deturnate de teroriştii reţelei Al Qaida. O altă clădire reprezentativă pentru forţa Americii, Pentagonul, era ţinta unui atac similar. Ca răspuns la monstruoasa provocare, Statele Unite urmate de aliaţii lor au declanşat războiul mondial împotriva terorismului. Al Qaida a fost alungată din refugiul pe care şi-l găsise în Afganistan şi, după o vânătoare care a durat mai mulţi ani, liderul său Osama bin Laden a fost eliminat. 
Dar flagelul terorist nu a dispărut ci, dimpotrivă, s-a extins şi a apărut pe mai multe continente. Astăzi, Statul Islamic, formaţiune atât de violentă încât a fost respinsă chiar şi de Al Qaida, a cucerit mai multe oraşe din Siria şi Irak şi atrage mii de adepţi fanatizaţi, conform Antena 3. 
L.F.
Foto: Antena 3
Citeşte şi:

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro