Caz medical incredibil! Bărbatul care a trăit zeci de ani cu fața lipită de coapse poate merge normal, după ce a fost operat

+4 click pentru
galerie

Caz medical incredibil! Bărbatul care a trăit zeci de ani cu fața lipită de coapse poate merge normal, după ce a fost operat © Shenzhen University General Hospital

Un bărbat care a trăit mai bine de 30 de ani cu fața lipită de coapse poate trăi o viață normală. Omul, care fusese diagnosticat cu o condiție extrem de rară, poate merge drept pentru prima oară după ce a fost operat și medicii au reușit să îi „repare” spatele extrem de cocoșat.

Li Hua, în vârstă de 46 de ani, a fost diagnosticat cu spondilită anchilozantă la numai 18 ani. Trecerea timpului doar i-a înrăutățit simptomele, așa că bărbatul a ajuns să fie atât de cocoșat, încât fața pur și simplu i s-a lipit de coapse, scrie Oddity Central.

Familia lui Hua, din orașul Yongzhou, provincia Hunan, China, nu avea banii necesari pentru o operație care l-ar fi putut salva pe bărbat.

Gravitatea cazului, însă, i-a atras atenția lui Tao Huiren, șeful departamentului de chirurgie spinală și ortopedie de la Spitalul Universitar General din Shenzhen. Deși s-a mai ocupat de oameni care sufereau de aceeași condiție, nu s-a mai lovit niciodată de un pacient cu o stare atât de agravată.

Pentru a ajunge la această reușită medicală, medicii i-au rupt oasele lui Hua, câte o secțiune, pentru a-i putea îndrepta întreaga șiră a spinării.

„Riscurile erau de 20-30 de ori mai ridicate decât la un pacient cu o operație spinală normală, iar șansele ca el să rămână paralizat erau foarte mari”, a explicat dr. Huiren.

Medicii de la spital au descris operația lui Hua ca fiind asemănătoare cu escaladarea Muntelui Everest. A fost realizată în patru etape și a necesitat îndreptarea spinării, dar și corectarea oaselor din coapse.

Spitalul a făcut publice imagini cu Hua după ce operația a reușit. Deși nu va putea să facă lucruri extreme, precum sporturi solicitante, mișcările normale ale corpului n-ar trebui să fie o problemă.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro