Ce înseamnă "lockdown" în contextul pandemiei Covid-19
De Razvan Paltin.
Publicat pe 24.09.2020 la 15:46
Actualizat pe 24.09.2020 la 15:47
Coronavirus a luat cu asalt întreaga lume, iar în ultimele luni viețile tuturor s-a schimbat. Auzim peste tot ideea de ”lockdown”, dar ce înseamnă acest termen în contextul pandemiei de COVID-19!
- Ce înseamnă lockdown în contextul pandemiei!
- Cum este definit acest termen!
În ultimele luni ne-am obișnuit deja cu termenul de coronavirus și am înțeles cât de gravă este situația la nivel mondial, însă tot de atunci în atenția tuturor a intrat și termenul ”lockdown”. Ce înseamnă de fapt în contextul pandemiei de coronavirus!
Ce înseamnă termenul de ”lockdown” în contextul pandemiei de COVID-19!
Pandemia de COVID-19 a luat cu asalt întreaga lume de mai multe luni, iar populația se luptă cu mari probleme din cauza virusului ucigaș provenit din China.
Sute de mii de persoane au murit la nivel mondial, iar altele se zbat pe batul de spital între viață și moarte, însă sunt și cei care au reușit să învingă boala, însă acum sunt speriați de ceea ce ar putea să se întâmple pe viitor.
Deși cunoaștem foarte bine termenul de coronavirus, însă de ceva timp auzim peste tot și cuvântul ”lockdown”, însă ce înseamnă de fapt acesta în contextul pandemiei de coronavirus.
Acest termen este definit drept carantină, izolarea la domiciliu și astfel stoparea anumitor activități pe care oamenii le făceau, astfel că și economia va fi la pământ odată cu acest lockdown.
România a trecut printr-un ”lockdown”
Deja România a trecut o dată prin această etapă, însă oamenii se tem că lockdown ar putea din nou să apară în țara noastră imediat după alegerile locale.
În acest caz toate activitățile pe care românii le făceau până acum să fie din nou stopate pentru o perioadă de timp, până când numărul cazurilor de infectare va crește!
Lockdown nu este o soluție!
Dacă mulți consideră că lockdown este o soluție, alții în schimb consideră că nu aceasta este rezolvarea problemei, ci mai degrabă găsirea cât mai rapidă a unui vaccin care să fie aplicat tuturor și astfel numărul de infectări să scadă destul de rapid.
Citește și: Criza economică generată de pandemie va dura mai mult decât se preconiza. FMI schimbă strategiile