Ce vor face femeile din Iran, dacă izbucnește Al Treilea Război Mondial. Scrie negru pe alb

Ce vor face femeile din Iran, dacă izbucnește Al Treilea Război Mondial. Scrie negru pe alb © Profimedia

Există temeri la nivel global că situația alarmantă dintre Iran și SUA ar putea declanșa chiar Al Treilea Război Mondial. Indiferent dacă acest lucru se întâmplă sau nu, mai mult ca sigur va exista un conflict deschis între americani și iranieni, un conflict care va implica armatele ambelor părți.

Iranul este un stat islamic, motiv pentru care apar, probabil, curiozități legate de felul în care este constituită armata sa. De exemplu, ce vor face femeile în timpul unui eventual război, fie el doar cu Statele Unite sau unul mondial? Vor fi chemate să lupte pe front?

Răspunsul este nu. Femeile nu pot fi înscrise în armata Iranului, însă mai multe voci au ridicat, de-a lungul anului, problema conferirii acestui drept constituțional și persoanelor de sex feminin.

Potrivit Centrului de Informații Religios din Iran, înainte de Revoluția din 1979, atât femeile cât și bărbații erau înregistrați. Lucrurile s-au schimbat după revoluție, iar legea nu mai prevede înrolarea femeilor în armata statului iranian. Există, însă, posibilitatea voluntariatului.

În anul 2015, Pentagonul a desemnat femeile eligibile pentru toate ocupațiile cu caracter beligerent. Totul, după ce un judecător federal din Houston a concluzionat că excluderea femeilor din procesul de recrutare nu este constituțional, scrie New York Times.

În concluzie, chiar dacă s-a ridicat problema conferirii acestor drepturi femeilor din Iran, stadiul este unul foarte incipient. Dacă un război va izbucni în curând, femeile vor face cam ce au făcut și până acum: vor sta acasă și își vor aștepta soții.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro