China vrea să testeze toți locuitorii din Wuhan, după ce au fost depistate șase noi cazuri

China vrea să testeze toți locuitorii din Wuhan, după ce au fost depistate șase noi cazuri © Foto simbol Hepta

Toți locuitorii orașului Wuhan vor fi testați pentru noul coronavirus, după ce în ultimele zile au fost depistate șase noi cazuri. Autoritățile au început elaborarea planurilor de testare a celor 11 milioane de cetățeni. 

Toți locuitorii din Wuhan, testați

Presa de stat de la Beijing, citată de BBC, anunță că autoritățile din Wuhan plănuiesc să testeze toți locuitorii orașului, respectiv 11 milioane de cetățeni. Astfel, se va verifica răspândirea coronavirusului. 

În continuare, toate districtele din Wuhan vor prezenta detalii despre efectuarea testelor pentru depistarea infectării cu noul coronavirus în zece zile.

În oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus, au fost depistate, în ultima perioadă, şase cazuri noi de coronavirus. Ultimele cazuri fuseseră depistate pe 3 aprilie, motiv pentru care se dorește verificarea răspândirii noului coronavirus. 

Categoriile de persoane care vor avea prioritate la testare

Un document oficial obţinut de publicaţia The Paper arată că toate districtele din Wuhan trebuie să prezinte până marţi planuri de efectuare a testelor. Totodată, se prezintă faptul că persoanele în vârstă şi comunităţile cu densitate mare vor avea prioritate la testare.

De cealaltă parte, Peng Zhiyong, directorul secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Zhongnan al Universităţii din Wuhan, susține că testarea ar trebui să vizeze personalul medical, categoriile vulnerabile şi contactele celor infectaţi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro