Coronavirus. Un doctor din Wuhan a murit în timp ce trata pacienții infectați

Coronavirus. Un doctor din Wuhan a murit în timp ce trata pacienții infectați © Foto simbol Pixabay

Bilanțul morților în cazul virusului ucigaș a ajuns sâmbătă, 25 ianuarie, la 41. Printre cei decedați se numără și un doctor de 62 de ani, care s-a stins din viață în timp ce trata pacienții. Medicul a fost și el infectat cu coronavirus. 

Un doctor de la un spital din Wuhan a murit la nouă zile după ce a fost infectat cu coronavirus, în timp ce acorda ajutor altor pacienți care se aflau în stare gravă. Este vorba despre medicul Liang Wudong, în vârstă de 62 de ani, potrivit televiziunii de stat China Global Television.

Astfel, bilanțul morților a ajuns la 41. 39 dintre decese au fost înregistrate în orașul Wuhan. Populația de 11 milioane de locuitori din Wuhan este în carantină de joi, 23 ianuarie. De asemenea, în toată provincia Hubei, care are 59 de milioane de locuitori, au fost impuse restricții de autoritățile chineze. 

În același timp, în Wuhan se lucrează la construirea unui nou spital, doar pentru bolnavii de coronavirus. 

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 1287.

Coronavirusul a ajuns și în alte zone ale lumii precum Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Malaezia, SUA, Australia și Franța. 

Potrivit unor experți citați de publicația britanică The Sun, una dintre posibilele cauze ale apariției coronavirusului ar fi faptul că în anumite zone din China se consumă supă de liliac. Tulpina mortală din coronavirus ar avea un strămoș comun cu un virus ce se găsește doar într-o specie de liliac. 

Aceeași sursă spune că liliecii ar fi responsabili și de declanșarea virusului Ebola. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro