Cocoțat într-un copac pentru a participa la cursuri online. Doar așa are acces la internet /VIDEO
Publicat pe 17.11.2020 la 18:18 Actualizat pe 17.11.2020 la 18:25
Educația cere sacrificii pe vreme de pandemie. Un student din Rusia a fost nevoit să recurgă la o metodă neconvențională pentru a putea participa la cursurile online. Alexei Dudoladov stă cocoțat într-un copac, la 8 metri înălțime, fiind singura lui posibilitatea de a avea conexiune la internet.
- Un student s-a cocoțat într-un copac pentru a participa la cursurile online
- Era singura modalitate de a avea acces la internet
Un tânăr trebuie să se urce într-un mesteacăn până ajunge la 8 metri înălțime pentru a avea acces la internet. El are 21 de ani și locuiește într-un sat izolat din Siberia, situat la 2.225 de kilometri la est de Moscova. Studentul a făcut un apel către autorități, în care cere o acoperire mai bună cu internet, potrivit Reuters.
Cocoțat într-un mesteacăn pentru educație
Alexei a filmat apelul chiar din vârful mesteacănului în care se cocoțează zilnic, iar clipul a fost vizionat de 1,9 milioane de ori pe TikTok și de peste 56.000 de ori pe Instagram, într-o săptămână,
Pe filmare, tânărul îi spune guvernatorului regional Alexander Burkov că internetul său de acasă este foarte slab, motiv pentru care nu se poate conecta la cursurile online.
Cursuri online în Rusia
Mai multe regiuni din Rusia, inclusiv capitala Moscova, au închis școlile, iar acum cursurile se desfășoară în mediul online. Asemenea multor altor țări, decizie a fost luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Deși aproximativ 80% dintre ruși folosesc internetul cu regularitate, semnalul în unele regiuni este foarte slab sau nu este deloc.
După mediatizarea cazului lui Alexei, Ministerul Educației din regiunea Omsk a declarat că va căuta o soluție, astfel încât acesta să poată studia în Stankevichi, un sat situat la 170 de kilometri nord-vest de capitala regională.
Acces la internet în România
Cursurile online le pun probleme și elevilor români. Ministrul Educației Monica Anisie declara în prima etapă a pandemiei că, potrivit unei estimări preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din România nu aveau acces la tehnologie.