Comandant al grupării jihadiste Statul Islamic, capturat de serviciile de informaţii irakiene

Comandant al grupării jihadiste Statul Islamic, capturat de serviciile de informaţii irakiene © Twitter

Unul dintre principalii comandanți ai grupării jihadiste Statul Islamic, Abdul-Nasser Qardash, a fost capturat de serviciul de informații irakian. 

Miercuri, 20 mai, Abdul-Nasser Qardash, unul dintre principalii comandanți ai grupării jihadiste Statul Islamic, a fost capturat de serviciul de informații irakian. 

INIS a anunțat capturarea fostului candidat la succesiunea lui Abu Bakr al-Baghdadi printr-un comunicat postat pe Twitter. 

„Teroristul cu numele Abdul-Nasser Qardash, fost candidat la succesiunea lui Abu Bakr al-Baghdadi (liderul decedat al Statului Islamic), a fost arestat”, a transmis INIS.

Serviciul de informații irakian nu a oferit detalii privind locul în care a fost capturat unul dintre principalii comandanți ai grupării jihadiste Statul Islamic sau dacă au mai fost arestate și alte persoane, precizează Xinhua. 

Cine este noul conducător al grupării jihadiste

Abdul-Nasser Qardash, considerat unul dintre cei mai importanţi comandanţi ai Statului Islamic, nu a fost ales la conducerea organizației, după moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Gruparea jihadistă l-a ales pe Abdul-Rahman al-Mawla ca succesor al liderului. 

Fostul conducător al Statului Islamic s-a sinucis în timpul unui raid al forțelor speciale ale SUA

Amintim că, în octombrie 2019, Donald Trump anunța că forţele speciale ale SUA au efectuat un raid nocturn împotriva lui Al-Baghdadi. În timpul raidului, conducătorul de la acea vreme a Statului Islamic, în vârstă de 48 de ani, s-a sinucis detonându-și vesta cu explozibili pe care o purta. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro