Liderul grupării teroriste ISIS, ucis în Siria într-un raid american. Donald Trump a urmărit live operațiunea

Liderul grupării teroriste ISIS, ucis în Siria într-un raid american. Donald Trump a urmărit live operațiunea © Facebook - Profimedia

Liderul grupării teroriste ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis într-un raid american în nord-vestul Siriei. Donald Trump a confirmat informația în cadrul unei conferințe de presă. Președintele american a urmărit live operațiunea în care liderul Statului Islamic a fost omorât. 

Sâmbătă, 26 octombrie, în urma unui raid american ce a avut loc în nord-vestul Siriei, liderul grupării teroriste ISIS a fost ucis. CNN a anunțat citând oficiali de rang înalt din domeniul apărării, iar duminică, la o conferință de presă, Donald Trump a confirmat informația. 

„Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis”, a spus Donald Trump.

Raidul coordonat de armata SUA a fost urmărit live de președintele Donald Trump. Se pare că Abu Bakr al-Baghdadi a fost surprins într-un complex de locuințe și, la 48 de ore după, când a intrat într-un tunel fără altă ieșire, și-a detonat vesta cu explozibil. CIA a colaborat oferind asistență în vederea localizării liderului ISIS. 

Abu Bakr-al Baghdadi se ascundea din anul 2014. În ultima vreme însă, au apărut tot felul de informații care îl vizau. În luna februarie a anului trecut, autoritățile americane anunțau că liderul ISIS a fost nevoit să renunțe la conducerea grupării pentru o perioadă de cinci luni, după ce a fost rănit într-un atac aerian ce a avut loc în mai 2017. 

De asemenea, în aprilie 2019, Abu Bakr-al Baghdadi a fost recunoscut într-o fotografie făcută publică chiar de gruparea teroristă ISIS. Înainte de acest moment, liderul ISIS fusese văzut ultima dată în iulie 2014, la Marea Moschee din Mosul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro