Coronavirus 2020. Grecia interzice concedierile. Câți bani primesc persoanele care nu merg la serviciu

Coronavirus 2020. Grecia interzice concedierile. Câți bani primesc persoanele care nu merg la serviciu © Foto simbol arhivă

Miercuri, 18 martie, Grecia a anunțat interzicerea concedierilor în companiile afectate de pandemia de coronavirus. Mai mult, guvernul oferă câteva sute de euro tuturor angajaților care nu pot merge la serviciu. 

Companiile din Grecia afectate de criza provocată de virusul Covid-19 au primit interzis de la guvern să concedieze angajații. 

De asemenea, persoanele care nu pot merge la serviciu în această perioadă primesc de la guvern 800 euro/lună.

Această sumă de bani se va vira în luna aprilie, pentru aproape jumătate de milion de angajaţi  care nu pot merge la muncă din cauza măsurilor luate de stat privind firmele la care lucrau. 

În urmă cu câteva zile, Grecia a adoptat un regim sever, care interzice activitatea în toate centrele de agrement. De la finele săptămânii, toate marile centre comerciale din Grecia vor fi închise, conform Antena3.

România. Nu se suspendă activitatea lanțurilor de magazine alimentare

AMRCR a anunțat că nu au avut loc și nici nu au loc în prezent discuții, oficiale sau neoficiale, despre închiderea unor lanțuri de magazine alimentare din România.

"Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la închiderea unor magazine ale rețelelor de comercializare a produselor alimentare, Asociația Marilor Rețele Comericale din România (AMRCR) infirmă categoric astfel de informații mediatizate sub diferite forme.

Nu au avut loc și nici nu se desfășoară în prezent discuții oficiale sau neoficiale privind o sistare a activității unor lanțuri de magazine alimentare care activează în România", a transmis George Bădescu, directorul executiv AMRCR.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro