Coronavirus Europa. 175 de noi morți în Italia, Spania închide țara

Coronavirus Europa. 175 de noi morți în Italia, Spania închide țara © Hepta

Bilanțul morților din pricina coronavirusului, în Italia, a crescut cu încă 175 de persoane, în ultimele 24 de ore. Totuși, este un număr semnificativ mai mic decât recordul de decese înregistrate vineri: 250 de persoane. 

Numărul total al morților de coronavirus din Italia a ajuns la 1.441, în timp ce cazurile diagnosticate cu COVID-19 au depășit 21 de mii, scrie euronews.com. Între timp, și Spania se îndreaptă rapid spre o situație de criză, în aceste momente fiind făcute pregătiri pentru închiderea țării.

Spania închide țara

Spaniolii au anunțat că autoritățile iau măsuri stricte de limitare a mobilității populației. Premierul Pedro Sanchez va face anunțul în timpul unei declarații de presă televizate, în cel mai scurt timp. Însă, potrivit decretului emis de guvernul Spanion, oamenii vor avea voie să iasă din case doar pentru a cumpăra mâncare și medicamente, pentru a merge la muncă, pentru a merge la centre medicale și bănci sau pentru a face călătorii ce implică îngrirea copiilor sau persoanelor în vârstă.

Spania își închide și toate restaurantele, barurile, hotelurile, școlile și alte magazine care nu sunt de natură esențială.

Între timp, în România, Klaus Iohannis a anunțat că va decreta stare de urgență, urmând ca măsura să intre în vigoare începând de luni, 16 martie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro