Coronavirus Italia. Numărul deceselor a trecut de 1.000, după ce 189 de oameni au murit în 24 de ore

Coronavirus Italia. Numărul deceselor a trecut de 1.000, după ce 189 de oameni au murit în 24 de ore © Hepta

În Italia, numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 a trecut de 1.000, după ce, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 189 de morți. Numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 15.000 de cazuri.

Potrivit Antena 3, bilanțul morților din cauza noului coronavirus a ajuns la peste 1.000, în Italia. Și numărul de cazuri pozitive a crescut, depășind pragul de 15.000 de îmbolnăviri.

Italia închide tot, pentru a stopa epidemia

Ieri, premierul italian Giuseppe Conte a decretat închiderea tuturor magazinelor de pe teritoriu, cu excepția farmaciilor și a magazinelor alimentare. Drept urmare, până pe 25 martie, a fost suspendată activitatea tuturor barurilor, restaurantelor, coafoarelor, cantinelor sau saloanelor de înfrumusețare.

În argumentare deciziei sale, Giuseppe Conte a precizat că măsurile dure au fost luate pentru a limita răspândirii coronavirusului și pentru protejarea sănătății cetățenilor.

Italia, al doilea focar după China

După explozia de cazuri și de decese, Italia a devenit a doua cea mai afectată țară, după China. Însă, în timp ce Peninsula încă traversează vârful pandemiei, autoritățile chineze au anunțat, joi, că ce a fost mai greu a trecut.

În provincia Hubei, a cărei capitală este orașul Wuhan, au fost înregistrate numai 8 cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Este pentru prima oară când numărul de îmbolnăviri a scăzut sub 10 în provincia de unde a izbucnit pandemia COVID-19. Drept urmare, China face pași mărunți pentru reintrarea în normal, începând cu redeschiderea anumitor afaceri și magazine.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro