Coronavirus SUA. Record negru pentru americani. 865 de morți de coronavirus, într-o singură zi

Coronavirus SUA. Record negru pentru americani. 865 de morți de coronavirus, într-o singură zi © Hepta

SUA a înregistrat un record negativ, pe fondul pandemiei de coronavirus. În numai 24 de ore, au murit 865 de persoane, conform datelor anunțate marți seară de Universitatea Johns Hopkins.

Statele Unite au înregistrat o creștere alarmantă în privința numărului de decese provocate de COVID-19. Astfel, bilanțul total a ajuns la 3.873 de decese, iar statisticile arată că această creștere nu va încetini prea curând. SUA are și cele mai multe cazuri de coronavirus din lume: 188.172, la ultima „numărătoare”.

Într-o singură zi, au fost depsitate aproape 24.800 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, SUA este țara cu cele mai multe cazuri totale de coronavirus, la nivel global.

Recordul absolut de decese într-o singură zi, până în prezent, a fost înregistrat în Italia, acolo unde 969 de oameni au murit într-un interval de numai 24 de ore.

SUA, criticată pentru gestionarea pandemiei

Președintele american Donald Trump este aspru criticat pentru modul în care a gestionat situația pandemiei de COVID-19. Șeful statului a considerat că virusul este „doar un mit al democraților” și nu a luat măsuri necesare de îngrădire, la timp. Mai mult, acum câteva zile Trump susținea că economia va fi redeschisă peste două săptămâni, însă a revenit ulterior asupra afirmațiilor sale.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 din SUA sunt în statul New York: aproape jumătate din îmbolnăviri.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro