Un bebeluș de nici un an a murit de coronavirus, în Statele Unite: „Poate acesta e un apel care vă va trezi”

Un bebeluș de nici un an a murit de coronavirus, în Statele Unite: „Poate acesta e un apel care vă va trezi” © Pixabay

Un copil de nici un an a murit din cauza coronavirusului, în Statele Unite, anunță Departamentul de Sănătate din Illinois. Este vorba despre primul deces al unui bebeluș, provocat de pandemia de COVID-19 care face ravagii în toată lumea.

Guvernatorul statului Illinois a anunțat că virusul SARS-CoV-2 a făcut prima victimă în rândul bebelușilor, în Statele Unite. Potrivit The Guardian, s-a demarat o anchetă pentru a stabili dacă bebelușul, care avea aproape un an, avea și alte condiții preexistente care ar fi putut să îi grăbească decesul.

„O adevărată anchetă se află în desfășurare pentru a afla cauza morții. Trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni infecția cu acest virus mortal. Dacă nu ne protejăm pe noi, măcar pe cei din jur”, a precizat directorul Departamentului de Sănătate din Illinois.

Primul bebeluș mort de COVID-19 în SUA

Guvernatorul din Illinois trage, astfel, un semnal de alarmă asupra celor care nu iau în serios îndemnul autorităților de a sta în case și de a nu se crede invincibili. Asta, mai ales în contextul în care se credea că boala COVID-19 nu poate curma și viețile copiilor.

„Dacă până acum nu ați fost atenți, poate acesta e un apel care vă va trezi”, a mai spus guvernatorul statului american.

Ce e drept, foarte puțini copii au fost infectați cu noul coronavirus, iar în cazurile în care boala a apărut și la minori, s-a vorbit despre cazuri ușoare sau moderate. Statisticile arată că cei care riscă să dezvolte o formă severă a bolii sunt oamenii de peste 65 de ani și cei care au alte probleme de sănătate, în special boli cardiovasculare și diabet.

SUA a devenit țara cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro