Cu cine ai vota? Un câine şi o capră candidează pentru titlul de primar, în SUA

Cu cine ai vota? Un câine şi o capră candidează pentru titlul de primar, în SUA © Foto simbol Pixabay

Nu, nu este o glumă! Bătălia pentru titlul de primar al unui oraş din Statele Unite ale Americii se dă între un câine şi o capră. Campaniile sunt ieşite din comun, iar candidaţii merg la fel de fel de mitinguri. 

Câinele Sammy vs. Capra Lincoln - ei sunt cei doi candidaţi pentru titlul de primar al unui oraş din Statele Unite ale Americii. 

Anul trecut, Capra Lincoln a fost aleasă primar de către locuitorii oraşului Fair Haven din Vermont. Ea este o capră din rasa anglo-nubiană, în vârstă de 4 ani şi a fost preţ de un an primarul onorific al oraşului. În cursa pentru titlul din anul 2019, s-a luptat cu mai mulţi contracandidaţi, printre care şi un şoricel. 

Oraşul Fair Haven are aproximativ 2.500 de rezidenţi şi nu are niciun primar oficial, ci un "administrator". Stăpânul Caprei Lincoln este un profesor de matematică de la şcoala primară din Fair Heaven, potrivit AFP. 

Anul acesta, Capra Lincoln se bate pentru titlul de primar cu Câinele Sammy! Contracandidatul caprei este un câine antrenat să salveze oamenii, dar şi să găsească droguri. Atunci când nu se află în misiune cu Poliţia, Sammy se plimbă prin şcoli. 

La aceste alegeri pot vota şi copiii. Fiecare alegător trebuie să doneze câte un dolar, iar suma strânsă va fi folosită pentru amenajarea unui nou loc de joacă. Autorităţile au adoptat acest "trend" pentru ca interesul faţă de politică al copiilor să crească. 

Rezultatul alegerilor din Fair Haven se va afla pe 3 martie. Până atunci, Sammy şi Lincoln îşi fac campanie!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro