Cutremur violent, de 7,1 grade pe scara Richter! A fost activată alerta de tsunami

Cutremur violent, de 7,1 grade pe scara Richter! A fost activată alerta de tsunami © arhivă

Un cutremur violent a avut loc în Indonezia, în urmă cu scurt timp! Din cauza magnitudinii uriașe a seismului a fost activată alarma de tsunami, informează presa internațională. 

Indonezia a fost lovită de un cutremur violent ce a înregistrat nu mai puțin de 7,1 grade pe scara Richter și în urma seismului produs s-a activat alerta de tsunami, după cum informează presa internațională.

Cutremurul puternic a avut loc la ora 16:17 GMT, în Marea Molucelor din nordul Indoneziei, ceea ce a dus la activarea alertei de tsunami. Epicentrul cutremurului a fost la o adâncime de 45 de kilometri, după cum mai informează EFE.

Indonezia, afectată mereu de cutremure

Din cauza faptului că Indonezia este situată în aşa-numitul Inel de Foc al Pacificului, este mereu lovită de cutremure, iar unele dintre acestea sunt chiar foarte puternice. Mai mult, potrivit informațiilor din presa internațională, din cauza zonei cu o amplă activitate seismică, dar și vulcanică, în Indonezia se înregistrează anual 7000 de cutremure

Cel mai puternic cutremur din 2019, din România

În România, cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs în zona seismică Vrancea și a înregistrat o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. 

Cutremurul a avut loc pe data de 3 septembrie și a fost urmat de unul aproape la fel de puternic, înregistrat pe 8 septembrie. Acest seism a avut 4,1 grade pe scara Richter. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro