Cutremur în Vrancea, marți dimineață, urmat de un seism într-o zonă neobișnuită

Cutremur în Vrancea, marți dimineață, urma de un seism într-o zonă neobișnuită © Fotografie simbol: arhivă

Un cutremur s-a produs marți dimineață în Vrancea, urmat de unul într-o zonă mai puțin obișnuită a României. Sunt primele cutremure din luna noiembrie. 

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului, INCDFP, primul cutremur a avut loc la ora 1:47 în Harghita, cu o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter.

Următorul cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, la ora 7:02 și a înregistrat o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter.

Cel de-al treilea cutremur a fost înregistrat într-o zonă mai neobișnuită, în județul Timiș, cu o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter. Până la această oră, cutremurul din Timiș este cel mai puternic în această lună, produs în România.

Ultimul cutremur din luna octombrie, în România, s-a produs tot în zona seismică Vrancea, în ultima zi a lunii. Acesta a înregistrat o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter. 

Cel mai puternic cutremur de anul acesta

Cel mai puternic seism produs în 2019 a fost înregistrat pe data de 3 septembrie. Acesta a avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter, la o adâncime foarte mare. 

Atunci, Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizica pământului, INCDFP, a anunțat că nu este motiv de îngrijorare, căci este un cutremur absolut obișnuit. La o asemenea adâncime este periculos un cutremur mai mare de 7,2 grade pe scara Richter, nu acesta, de 4,5 grade. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro