Primul cutremur din luna noiembrie. Unde s-a produs acesta și ce magnitudine a avut

Primul cutremur din luna noiembrie. Unde s-a produs acesta și ce magnitudine a avut © arhiva

Luna noiembrie a început cu primul seism. Acesta a avut loc la ora 02:19, în Serbia. 

Imediat după ce a început luna noiembrie, primul seism a și avut loc. Potrivit Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în Serbia la ora 02:19 (ora locala a României) și a avut o magnitudine de 2,1 pe scara Richter. 

Seismul a avut loc la o adâncime de 18 km și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 77km V de Nis, 83km N de Pristina, 133km N de Prizren, 160km S de Belgrade, 161km N de Skopje, 165km S de Zemun, 208km NV de Sofia, 215km E de Sarajevo, 223km SE de Novi Sad, 249km N de Tirana

Cel mai puternic cutremur din România, din ultimele luni, s-a produs pe data de 3 septembrie

Cutremurul a înregistrat, potrivit INCDFP, o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. "E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.”

”Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.


facebook whatsapp twitter pinterest