Cutremurător! Atacul iranian cu rachete, petrecut la aceeași ora la care a fost omorât generalul Soleimani

Cutremurător! Atacul iranian cu rachete, petrecut la aceeași ora la care a fost omorât generalul Soleimani © Arhiva

Apar noi detalii despre atacul cu bombe al Teheranului către o bază de americani din Irak. Atacul a servit drept ripostă la uciderea generalului iranian Soleimani și a vizat soldați americani.

Atacul la cele două baze militare americane din Irak s-a petrecut la aceeași oră la care a fost ucis și generalul iranian Soleimani, în urmă cu cinci zile. Inițial, oficalii din Teheran au susținut că au fost uciși 80 de militari al SUA, însă autoritățile de la Washington au negat acest lucru.

"Dacă loveşti, vei fi lovit înapoi. Ei (n.r. Statele Unite) ştiu asta. Ei ştiu că dacă intră într-o confruntare cu noi, una militară, îşi vor lega mâinile. Ne pot răni, dar se vor răni pe ei de mai multe ori. Şi ei realizează asta.", a declarat Marele Ayatollah Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, potrivit presei internaționale. 

Reacția României cu privire la atacurile cu bombe din Irak - „Atacurile cu rachetă ale Iranului asupra bazelor din Irak care găzduiesc militari americani și ai coaliției împotriva Daesh nu contribuie în niciun caz și în niciun fel la reducerea tensiunilor în Irak și în regiune, și dimpotrivă, pot conduce la o deteriorare suplimentară a situației de securitate din Irak și din vecinătate”, a declarat Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României. 

Donald Trump a sublinia încă de la început forţa armată de care se bucură SUA, dându-le, încă o dată peste nas oficialilor din Teheran. Mai mult, președintele american a susținut că SUA sunt pregătite pentru orice, în cazul izbucnirii unui alt conflict. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro